Om Mimmi Design

Mimmi Design är ett svenskt företag som designar unika linnekläder och kläder i naturmaterial i huvudsak till kvinnor och är beläget i den Värmländska skogen. Enkla färgstarka linnekläder med finess, såsom linnetunikor, linneblusar, linneklänningar, men även herrskjortor med en tidlös design. Du kan använda ett Mimmi Design plagg i många år, lägga bort det och ta fram det på nytt och känna dig rätt klädd igen. Mimmi Design försöker skapa något för alla kroppsformer. Alla ”only one” plagg skapas och tillverkas i ateljén, där färgerna leks fram på klippbordet som när konstnären blandar färgerna till en tavla.  Vi producerar den övriga kollektion i ett familjeföretag i Baltikum där sömnads kvaliten är god. 

Miljötänk är en självklar del av verksamheten och som en del av det försöker vi att undvika rea. Vår filosofi har alltid varit att varje plagg skall hitta sin rätta ägare. Vi vill hjälpa till att lyfta fram just din personlighet med ett unikt plagg med en hållbar och långsiktig design. 

- Naturen som omger mig, ger mig ro och inspiration att skapa. Att ha fått möjligheten att jobba med tyger, färg och struktur och att få överraska mig själv med alla olika plagg som det blivit med åren känns både glädjefyllt och roligt. Är så tacksam för att jag har fått denna möjlighet att  jobba med mina händer och att kunderna uppskattar mitt skapande.