Aktuellt

K o n s t u t s t ä l l n i n g 2 0 2 4

Anna Quist keramik 4 maj - 25 maj 

- Mitt namn är Anna Quist. Jag gör tavlor och skulpturer i keramik. Tavlornas motiv har oftast enkla och rena linjer medan skulpturerna tar ut svängarna lite mer. Alstren är gjorda i stengods eller i tekniken raku, vilka många gånger representerar varandras motsatser. Det stilrena uttrycket syns i stengodset och det färgstarka växer fram i rakuprocessen. Tavlornas motiv av keramik fästs på distans för att uppnå ett tredimensionellt uttryck. Alstren har alltid namn och gärna dubbeltydiga sådana för att lämna tolkningen till betraktaren. Ett tema som generellt brukar genomsyra mina verk är att vi är både lika och unika. Jag vill att det jag gör ska beröra betraktaren och tror att det är mycket som förenar oss.

*******************************************************************************************************************************************************************************

Petter Brorson Edh akvarell 4 maj - 25 maj 

- Intresset för djur och natur har följt mig sedan jag var liten och vi tillbringade somrarna i vår lilla stuga i skogen, utan varken el eller rinnande vatten. Skogen och vattnet var nära och jag har trivts i den miljön sedan dess. Lika tidigt föddes intresset för att rita och måla. Gradvis blev målandet ett sätt att avbilda det som jag tycker är vackert, ofta just naturmotiv. På senare år har jag fascinerats av ljus och färg och att försöka att förstå och återge hur olika ljusförhållanden påverkar hur jag uppfattar det jag ser.

*******************************************************************************************************************************************************************************

Sofia Bergman måleri/glas  29 juni - 15 augusti

Måleriet
- Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Och jag konstaterar och förundras av hur färger och former kan fylla hela mina målardagar.

Glaset
- Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket.
Jag samarbetar mest med Micke Johansson i Örsjö, den bäste av glasblåsare.
Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa vaser, vinglas, karamellskålar. Jag arbetar också gärna med direkta uppdrag såsom till Göteborgsoperan, Sjömagasinet, Lerums Kommun osv.

När jag målar arbetar jag oftast för mig själv i ateljén med min oljefärg och mina dukar. När jag reser ner till Småland är jag en del av ett nära samarbete i hyttan. Det ger mig det bästa av två världar, det ena ger näring till det andra.

Medlem i Svenska Designers, BUS samt KRO.

*******************************************************************************************************************************************************************************

Catharina Charléz, måleri  29 juni - 15 augusti

- Jag tycker om kontrasterna mellan det stora och det lilla. Både när det gäller formaten på mina verk och i det jag illustrerar. Ofta blir mina bilder en tolkning av människans ”litenhet” i förhållande till det stora. 

- Jag experimenterar gärna med olika tekniker och variation av verktyg. Jag jobbar just nu mest i akryl och akvarell, ibland med inslag av torrpastell. Det är spännande att se vad som händer när olika pigment och olika material möts. Det blir många gånger oväntade effekter som leder en bild vidare.


Konstnär och inredningsarkitekt/arkitekt

Har en master i inredningsarkitektur från Konstindustriskolan (HDK Valand).

Har studerat fri konst vid KV Konstskola