Aktuellt

Konstsamtal Lördag 3 juni kl 14.00

Gunnar och Kicki Lidén berättar om utställningen  och boken Under färgens yta.


Konstutställning "Under färgens yta" med Gunnar Liden, akryl

Startar lördag 13 maj 2023 kl 14  pågår t o m 24 juni

Gunnar Lidén, född 1950 i Årjäng och idag bosatt i Karlstad är tecknare och målare som söker ett abstrakt uttryck med former, färger och mönster som sätter betraktarens fantasi i rörelse. Bakgrunden som präst i Svenska Kyrkan finns ofta med i bildens uttryck som livstolkningar utan pekpinnar. Målningarna blir poetiska berättelser om något som ligger utanför själva målningen eller under färgen och formerna.

*******************************************************************************

Välkommen på konstutställning med Ulrika Skog & Adam Hedin

Lördag 1 juli kl 12-16, pågår t o m 26 augusti.

Jag – Ulrika Skog

Skulptur är mitt språk. Ett sätt att uttrycka sig oavsett vad det handlar om. En känsla eller iakttagelse, något som roar eller oroar, händelser som berör eller fascinerar. Precis så som böcker översätts från ett språk till ett annat översätter jag det där som far förbi i vardagen, i det som kallas livet.

Jag arbetar huvudsakligen i stengodslera men kombinerar gärna med andra material som trä och metall, vilket förhöjer och öppnar upp för fler möjligheter och uttryck. Glasyr används sparsamt och lerans råa yta får ta plats. Jag använder mig av oxider, engob, redox, laserande färgsättning och ytbehandlar med vax.

Fåglarnas kroppsspråk, rörelser och uttryck fascinerar mig och jag lockas av att arbeta fram karaktärer i uttryck och hållning. Som att frysa ögonblicket där rörelsen, känslan och uttrycket fångats. 

Humorn är en viktig ingrediens i livet vilket kan yttra sig i allt mellan ordlekar och bisarr humor. 

Hästar. Dessa magnifika djur, har följt mig sen barnsben.

                                               *****

Adam Hedin

I måleriet förekommer som oftast fåglar, men även hästar och modeller mot mångfärgade variationsrika bakgrunder. Både abstrakta och transparenta lager och dess former flyter in i varandra på ett spännande sätt.
Adam berättar:
-Som konstnär är ögat ständigt sökande efter form och volym, linjer som fångar upp en rörelse som övergår i måleri, grafik och skulptur.
Skulpturerna tar en mer lekfull gestaltning som både kan vara rå och fantasifull i sina uttryck.
Känslor och upplevelser blir till måleri, medans ord och meningar blir till skulptur.