Aktuellt


Konstutställning sommaren 2020 

Ditte Reijers,  skulptur/måleri 5 juli- 26 augusti 

OBS!! Konstutställning 13 juni framflyttad till söndag 5 juli kl 12-16.

"I own my brain"

Ditte Reijers har varit verksam som konstnär i 35 år och bor sedan flera år tillbaka på en liten gård som ligger på en höjd med vidunderlig utsikt, djupt in i de värmländska skogarna. Platsen heter Lindhöjden och den här platsen har fått en stor betydelse för henne, som människa och som konstnär. 

Lindhöjden ligger i östra delen av värmländska Bergslagen och områdena här i kring ger ett starkt känslomässigt avtryck, utifrån sin historia som den levande gruvbygd det en gång var. Gruvbygdens historia gör sig påmind överallt med sina rester från en svunnen tid. Både tyngden av berättelser om människorna här och den natur hon omges av, har påverkat henne och avspeglar sig i hennes konstnärskap. 

- Jag har under en tid arbetat med med en serie skulpturer som heter ”I skogen”. 

 ”Det är vackert, uppslitande nästan klaustrofobiskt. Jag står mitt i landskapet/skogen/sjöarna, allt det vackra och jag känner mig överväldigad och livrädd samtidigt.” - Jag försöker hantera det och förstå mig själv.

**********************************************************************************************

Konstutställning sommaren 2020 

Gunilla Ekemark, akvarell  5 juli - 26 augusti. 

OBS!! Konstutställning 13 juni framflyttad till söndag 5 juli kl 12-16

Konsten är och kommer alltid att vara en nödvändig sida i Gunilla Ekemarks liv. Hon försöker skapa en spänning i bilden och ibland blir det detaljerna och enkelheten i bilderna som är viktiga och ofta tar hon bort sådant som stör. Motivet i sig är inte så viktigt utan det hon försöker förmedla. Det mest spännande med akvarellmåleriet är att det hela tiden är ett givande och ett tagande, dvs att stoppa vattenflödet i ”rätt tid” för att få önskad effekt. - Ibland är vi överens, men ofta lever papper och färger sitt eget liv.