Aktuellt

Konstutställningar 2024

Sofia Bergman måleri /glas

Utställarperiod 29 juni - 15 augusti

Vernissage 29 juni kl 12

-Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Och jag konstaterar och förundras av hur färger och former kan fylla hela mina målardagar.

Glaset.
-Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket.

****************************************************************************************************************************************************************

Catharina Charléz måleri

Utställarperiod 29 juni - 15 augusti

Vernissage 29 juni kl 12

-Jag tycker om kontrasterna mellan det stora och det lilla. Både när det gäller formaten på mina verk och i det jag illustrerar. Ofta blir mina bilder en tolkning av människans ”litenhet” i förhållande till det stora. Jag experimenterar gärna med olika tekniker och variation av verktyg.Jag jobbar just nu mest i akryl och akvarell, ibland med inslag av torrpastell. Det är spännande att se vad som händer när olika pigment och olika material möts. Det blir många gånger oväntade effekter som leder en bild vidare.