Aktuellt


Konstutställning sommaren 2022

Linda Stjärnehag, "Blommor" i akvarell

Vernissage

Lördag 2 juli kl 12-16

pågår t o m 25 augusti

- Jag bor på landet, några mil söder om Göteborg. Har tecknat och målat så länge jag kan minnas, kreativiteten har alltid varit en stark drivkraft för mig och tagit sig många olika uttrycksformer. Jag började måla akvarell 2014 och har sedan dess utvecklat min stil med inspiration från naturen, särskilt från blommor. Min trädgård och naturen runtomkring är min bästa plats, där känner jag lugn och finner ständig inspiration.


- Min konst kännetecknas av blommor i alla dess former, målade i akvarell. Min stil är spontan, fri och färgrik, där målet är att sprida positiva känslor och glädje till betraktaren. För mig handlar måleriet om enkla former och rena färger, motiv lätta att ta till sig. /Linda Stjärnehag

                                                                                                                                                                            *******

Konstutställning sommaren 2022

Karin Westman & Håkan Blomqvist, "Blommor" glas

Vernissage

Lördag 2 juli kl 12-16

pågår t o m 25 augusti

- Efter att vi träffats på 70-talet då vi arbetade med konst och konsthantverk, Karin med textil och Håkan med trä, började vi med glas i slutet av 90-talet.

Då bestämde vi att gå hela vägen ut och arbeta helt gemensamt med all vår konst.

Vårt signum är rikedomen av flödande färg, både inuti och utanpå skulpturerna och framförallt våra ugnsgjutna skulpturer gjorda i sandform.

Under många år har vi visat våra skulpturer runt om i Sverige och världen, men nu åker vi till Pikenberg och visar glas i olika tekniker där en hel del av temat är blommor.

/Karin & Håkan