Aktuellt

Konstutställning påsk 2023 Olga Magnusson olja & Eva Magnusson blandteknik

Startar påskafton kl 12 - 16, påskdagen, annandag påsk kl 12 - 16, pågår t o m 22 april.

OM OLGA

Olga är värmlänningen, som kom hem igen efter 32 år i andra landsändar. Hon har tidigare arbetat med klassiska porträtt och målat domprostar, rektorer, landshövdingar med flera. Nu befinner hon sig i en slags mellanfas i sitt konstnärsskap; någonting nytt ska födas på dukarna. Hon tycker själv att det ska bli spännande att se vad hon kommer att visa hos Mimmi i påsk. Färg och frihet, i någon form utlovas.

OM EVA

Eva Magnusson var en av landets första arbetsterapeuter. Då var yrket baserat på ett brett hantverkskunnande, vilket Eva haft nytta av i sitt konstnärsskap. Uttrycken och materialen har skiftat genom åren. Kännetecknande har varit mycken fantasi och en fin känsla för linjer.

***********************************************************

Konstutställning "Under färgens yta" Gunnar Liden, olja

Startar Lördag 13 maj 2023 kl 14,  pågår t o m 24 juni

Gunnar Lidén, född 1950 i Årjäng och idag bosatt i Karlstad är tecknare och målare som söker ett abstrakt uttryck med former, färger och mönster som sätter betraktarens fantasi i rörelse. Bakgrunden som präst i Svenska Kyrkan finns ofta med i bildens uttryck som livstolkningar utan pekpinnar. Målningarna blir poetiska berättelser om något som ligger utanför själva målningen eller under färgen och formerna.


Kören Stämma medverkar och förgyller lördagen 13 maj med sång.

Kören Stämma i Karlstad är en damensemble grundad 2018 av Christina ”Kicki” Lidén, initiativtagare och konstnärlig ledare.

•Stämma vill vara en inspirerande och kärleksfull kraft för andras kreativitet och skapande.
•Vi vill att Stämmas sånger ska låta vackert men också handla om vad det är att vara människa i vår tid.
•Vi sjunger en repertoar som rör vid våra egna hjärtan för att kunna beröra andra.